otsakekuva

otsakekuva

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

DIY-projekteja tulevaan kotiin

Koska ihmisen budjetilla mennään, ei ole varaa vaan hakea kaupasta valmiina kaikkea mitä haluaa. Unelmia silti on ja pitääkin olla ja niitä on tarkoitus lähteä toteuttamaan tee se itse -periaatteella :) Tässä kaikki diy-projektit, joita olen uuteen kotiin suunnitellut:

1. Ruokapöytä

[caption id="" align="alignnone" width="480"] Lankkupöytä metallijaloilla[/caption]

Tästä onkin jo aiemmissa postauksissa puhetta ollut, mutta esitellään se vielä kertaalleen. Löysin netistä jopa kuvan juuri sellaisen tyylisestä pöydästä, mitä olen miettinyt! Eli lankkukansi ja modernimpi jalkaosa metallista. Aaah, ihana! Ja missähän tuollaiset jalat sitten voi teettää ja mitä ne maksaa, se on asia erikseen.. Ajaisikohan asiansa jos tekisi vaan puusta ja maalaisi kromimaalilla :D Kukkaro kiittäisi jos ei muuta.

2. Ruokapöydän tuolit

[caption id="" align="alignnone" width="400"] Syväheftattu ruokatuoli[/caption]

Tämännäköiset tuolit unelmoin ruokapöydän ympärille. Valmiina tämän tyyliset tuolit tuppaavat maksamaan vähintään 500 € kipale joten diy-rattaat lähtivät taas raksuttamaan. Pohjaksi ajattelin ostaa Ikean Henriksdal-tuolin runkoja, 40 € kipale:

[caption id="" align="alignnone" width="500"] Ikea Henriksdal[/caption]

Siihen lähden rakentamaan pehmustetta ja uuden verhoilun! En ole mikään ammattiverhoilija, mutta jotain verhoilun perusteita olen oppinut. Kokeeksi aion siis ensin ostaa YHDEN tuolin ja kokeilla tuleeko hommasta yhtään mitään :D Kunhan lopputulos olisi edes sinne päin.

3. Mantteli"takka"

[caption id="" align="alignnone" width="341"] Manttelitakka[/caption]

Takasta olen unelmoinut AINA, sellainen vain täytyy olla. Tähän asti olen tyytynyt pöytämalliseen biotakkaan, mutta senkin myin pois joku aika sitten. Emme uuteen asuntoon ala myöskään aitoa hormillista takkaa rakentamaan, siksi sana takka heittomerkeissä; kyseessä on kohdallani vain manttelikehykset eikä oikea takka. Kehyksiinhän voisi myös sijoittaa biopolttimen, mutta nyt mennään vielä helpomman kautta. Ajatuksissa on edullinen, simppeli, pieni ja kivannäköinen wannabe-takka! Jo pelkät kehykset ovat mielestäni kauniit ja tuovat tunnelmaa, ja "pesään" voi laittaa vaikka kynttilöitä palamaan :) En ehkä ihan noin koristeellista mallia ala väkertämään kuin kuvassa, mutta eiköhän puupalikoista, levyistä ja rimoista jotain kivaa saa aikaiseksi.

4. Sängynpääty

[caption id="" align="alignnone" width="330"] Minkä mallista sängynpäätyä saisi olla..[/caption]

Tämä projekti on ollut listalla jo aika monta vuotta, mutta jos vihdoin se tulisi toteutettua :D Tosin minulla ei ole hajuakaan minkänäköisen haluaisin, tämä ajatus vaatii siis selvästi lisää muhimisaikaa.

 

Siinä taisi ainakin suurimmat projektit olla, kyllä noihinkin saa aikaa tuhrattua. Mielessä on lisäksi käynyt uuden päiväpeiton, helmalakanan, verhojen ja jopa sohvanpäällisen ompeleminen mutta katsotaanpa vaan kun kaikki nuo tekisin...

1 kommentti:

  1. […] muuta pikkuhommaa tekemättä. Myös niitä isompia projekteja, joita luettelin kauan sitten täällä. Hip ja hei, tässä […]

    VastaaPoista